Karanlıkta Buldum Seni / A. Meredith Walters Kitap Yorumum

KARANLIKTA BULDUM SENİ
Özgün Adı: Find You In The Dark
Yazar: A. Meredith Walters
Yayınevi: Go!
Goodreads Puanı: 4.03
Sayfa Sayısı: 450
Arka Kapak Yazısı: 
"Sen beni karanlıkta buldun ve kendimden kurtardın. Seni sonsuza dek seveceğim.
Maggie Young, kendi deyimiyle, küçük bir kasabada, süper not ortalaması ve sıradan okul aktiviteleriyle yaşayıp giden sıradan bir kızdır. Normal bir ailesi, normal bir okulu, normal arkadaşları, kısacası normal bir hayatı vardır. On sekiz yaşına girmek için gün sayan Maggie, artık sıra dışı bir şeyler yaşamak, tutkuyla sevebileceği bir şeylere sahip olmak ister. VE KADER KARŞISINA CLAYTON REED'İ ÇIKARTIR...
Clayton Reed. Kasabadaki yeni çocuk. Kimseye yüz vermeyen gizemli yakışıklı Geçmişinden kaçıp sığındığı bu küçük kasabada her şeyden ve herkesten uzak durmaya kararlı. MAGGIE HARİÇ...
Geldiği küçük kasabada herkesten köşe bucak kaçan Clayton, dış dünyayla arasına kalın duvarlar örse de Maggie o duvarların arkasında ne olduğunu öğrenmeye kararlıdır. Çünkü tanıdığı hiç kimseye benzemeyen bu gizemli yabancıya deliler gibi aşık olmuştur. Ama o duvarların ardında yaşananlar Maggie'nin tahmin edebileceğinden çok daha korkunçtur. Clayton çok geçmeden adeta bir kelebek gibi Maggie'nin ışığına kapılıp özgürleştiğini sanır, Maggie ise Clayton'ın karanlığına hapsolur. Gün geçtikçe büyüyen karanlık, ikisinin de yavaş yavaş yutarken onlar aşklarının her şeyin üstesinden geleceğine inanmaya devam eder. Çünkü delice bir aşktır onlarınki. Ya da belki sadece delilik.
New York Times çok satan yazarı A. Meredith Walters'tan kırık bir "ilk aşk" hikayesi...
***
Herkese yeniden merhaba! Bu yazımda sizlere Karanlıkta Buldum Seni kitabı hakkındaki düşüncelerimden bahsedeceğim. 
Karanlıkta Buldum Seni'yi bana ilk olarak arkadaşım önermişti. Daha doğrusu instagramdaki alıntıları görmüş, bana da göstermişti. O alıntılar kitabın klişe olduğunu düşünmem için yeterliydi ancak yine de ister istemez bir merak oluşmuştu içimde.
Kitabı aldım, ilk 200 sayfasını okudum sonra arkadaşım beraber okuma önerisiyle gelince onu beklemek için bıraktım, sonra arkadaşım beni bekledi ve en sonunda bu akşam ikimizde Karanlıkta Buldum Seni'yi bitirdik! Ve heme blog yazısını yazmak için bilgisayar başına oturdum.
Karanlıkta Buldum Seni, tıpkı arka kapakta yazdığı gibi hayatının monotonluğundan sıkılmaya başlayan ve biraz olsun heyecan arayan Maggie May Young'ı anlatıyor. -Anne ve babasının ona her seferinde Maggie May demesi çok fazla hoşuma gitti, onu da hemen söyleyeyim!- Ve bir gün okula yeni gelen bir çocukla karşılaşıyor. Clayton Reed. Clayton, en başlarda o alışık olduğumuz kötü çocuk imajını sergiliyor. Gizemli, kimseyle konuşmayan ve Maggie, onunla iletişime geçmeye çalıştığında onu tersleyen. Ama daha sonra Maggie, onun o aşılmaz duvarlarını yıkmayı başarıyor ve asıl hikaye buradan sonra başlıyor.
Kitabın başlarını fazlasıyla klişe bulduğumu söylemem gerek ki sanırım bunu anladınız. Hayatından sıkılmış kızın okula yeni gelen çocukla yaşadığı heyecanlı aşk bir yerden sonra insanı sıkıyor. Ama Karanlıkta Buldum Seni, bir yerden sonra klişeliği elinden bırakıyor ve sizi daha heyecanlı bir kurguya sürüklüyor. 
Spoiler vermemek için kendimi zor tutuyorum ve yorumun devamını nasıl getireceğimi bilemiyorum. 
Karanlıkta Buldum Seni'deki en gereksiz bulduğum ya da en sıkıldığım kısım Clayton ve Maggie'nin sevgili olduktan sonra Clayton'ın yaptığı o anlamsız kıskançlıklar ve tripler. Evet, Clayton Reed, feci şekilde Maggie'ye trip attı, hem de birkaç kez. Buna ne tepki vereceğimi bilemedim ama bütün o anlamsız kıskançlıklar ve triplerin nedeninin ne olduğunu öğreniyorsunuz. 
Maggie, bir yerden sonra yaptıklarıyla, yani Clayton'a karşı davranışları ve ona hayır demesiyle sevdiğim karakterlerden biri oldu. Sevmediğim yönleri olmadı mı? Kesinlikle oldu. Mesela, Clayton'a hayır dedikten sonra, Clayton'ın ona yaptığı güzel hareketler sonucu evet moduna geçmesi sinir bozucuydu.
Clayton Reed hakkında ne düşüneceğimi bilmiyorum. Onu yaptığı bazı şeylerden dolayı sevmiyorum ama bazı durumlarda da onu sevmemenin ona haksızlık olacağını düşünüyorum. Çok zor bir durum.
Kitabın sonu hakkında daha farklı düşüncelerim vardı. Muhtemelen okurken sizlerde bu şekilde düşüneceksiniz. Kitabın sonundaki mektup beni bitirdi diyebilirim. Kitapla ilgili en çok sevdiğim şey o mektup oldu.

Seri hakkında da şöyle bir bilgi vermekte fayda var. Karanlıkta Buldum Seni serisi, iki kitap ve iki yan kitaptan -novella- oluşuyor. İkinci kitabın adı; Light in The Shadows. Novellaların adı ise; Cloud Walking (1.5) ve Warmth in Ice (2.5) Umuyorum ki Go! bizleri fazla bekletmeden ikinci kitabı çevirir. Ve novellaları da unutmaz!
Sonuç olarak kitap hakkında oldukça kararsızım. Sevdim mi sevmedim mi kara veremiyorum. Rachel ve Daniel'i oldukça fazla sevdim. Ama kitabın ilk başlarındaki klişe ve sevgili olduklarından sonraki bazı yerler beni rahatsız etti. Okumanızı önerir miyim? Okumazsanız bir şey kaybedeceğinizi düşünmüyorum ama eğer karanlık aşk hikayelerini seviyorsanız, hoşunuza gidecek bir roman. 
"Şimdi ve her zaman benim tüm hayatım olacağını bil yeter. Sen beni karanlıkta buldun ve kendimden kurtardın. Nasıl bir insan olmak istediğimi gösterdin bana, ben de şimdi o insan olmak için çabalıyorum. Hem senin hem kendim için." -Clayton Reed (Belki de kitaptaki hem en güzel hem en hüzünlü hem de en mutluluk verici kısımdı.)
Puanım; 3/5 (Beğendim!)

Yorumlar

  1. Bu seri halinde mi seri halindeyse nerden bulabilirim kitapları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son bir tane daha kitabı var, ikileme yani. Ayrıca iki tane de novellası vardı. Kusura bakma bu arada, geç cevap verdim 😊

      Sil
  2. Bir şey soracağım.Clayton ve Maggie nin sonu böyle mi bitiyor yani diyer kitaplar 1.nin devamı değil mutsuz son mu oloyor ikisi için?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci kitap olan Gölgedeki Işığım'ı henüz okumadım ama bildiğim kadarıyla ikinci kitap, Karanlıkta Buldum Seni'nşn devamı, umarım bu kitapla birlikte Clayton ve Maggie'nin mutlu bir sonu olur!
      Bu kadar geç cevap verdiğim için kusura bakma lütfen ☺️

      Sil
  3. 3 ü kitabi bulamiyorum yardimci olur musunuz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dikenler ve Güller Sarayı & Sis ve Öfke Sarayı / Sarah J. Maas Kitap Yorumum

Gümüş Alevler Sarayı | Sarah J. Maas Kitap Yorumum

1984 / George Orwell Kitap Yorumum + Çokça Alıntı