A'dan Z'ye Kitap Tag

Herkese yeniden merhaba! Bugün sorularını cevaplarken çok eğlendiğim bir tag postu paylaşıyorum. Umarım hoşunuza gider. Ama şöyle bir şey var, tagın soruları isimde söylediği gibi A'dan Z'ye kadar. Türkçeye çevirdiğimde bu bozulacağı için İngilizce halini yazdım; yine de parantez içinde çevirileri bulabilirsiniz!
***
Author you’ve read the most books from (Kitaplarını en çok okuduğun yazar?)
Tek bir yazara çok bağlı kalmadım şu ana kadar ama son zamanlarda blogda da gördüğünüz gibi Zweig'in kitaplarını okuyorum, Türkçe olan kitaplarının tamamını okumak gibi bir hedef koydum kendime. Ama kitaplığımda en çok kim var diye soracak olursanız bu J.K. Rowling olur. 

Best sequel ever (En iyi devam kitabı?)
Gayle Forman'ın Sen Gittiğinde'si hiç kuşkusuz. Eğer Yaşarsam'dan sonra çıtayı zirvelere çıkarmıştı ve Sen Gittiğinde bunu daha da yukarılara taşıdı diyebilirim. Eğer hala okumadıysanız mutlaka okumanızı öneririm.

Currently Reading (Şu anda okuduğun kitap?)
Şu anda Harry Potter ve Sırlar Odası'nı okuyorum.

Drink of choice while reading (Okurkenki içecek tercihin?)
Kahve.

E-reader or physical book (E-kitap mı fiziksel kitap mı?)
Kesinlikle fiziksel kitap.

Fictional character you probably would have actually dated in high school (Muhtemelen lisede sevgili olacağın kurgusal karakter?)
Elbette Sirius Black. Bu cevaplaması en kolay soruydu benim için. 

Glad you gave this book a chance (İyi ki şans vermişim dediğin kitap?)
Aynı Yıldızın Altında. İlk çıktığı zaman okumuştum ve hiç yorum okumadan aldığım nadir kitaplardandı. Bir süre önce dehşet bir şekilde popülerdi ve yazılan, konuşulan bazı şeyler kitabın bendeki yerini bozmuştu diyebilirim. Yine de iyi ki okudum dediğim kitaplardan. Aynı şekilde John Green'in Alaska'nın Peşinde ve Kağıttan Kentler kitapları da.

Hidden gem book (Gizli bir mücevher olan kitap.)
Bu sanırım en çok zorlayan soru oldu. Biraz farklı bir cevap olsun diye kitaplığımı inceledim. Tersyüz ve Merve Akıncı'nın Senli'si arasında kaldım. Tersyüz'ü blogda çok övdüğüm için Senli diyorum. Gerçek bir dramdı ve bitirdiğim an hıçkırıklara boğulmuştum. Eğer dram okumayı seviyorsanız Senli'ye mutlaka göz atın. Hem fazlasıyla da ince bir kitap.

Important moment in your reading life (Okuma yaşantın içinde en önemli an)
Bu soruya iki cevabım var.
Birinci cevabım blogumu açmam. Kitaplar hakkında konuşmayı çok seviyorum ama maalesef etrafımda her zaman aynı kitabı okuyup konuşabileceğim birisi olmuyor. Bu durumda da blog benim için adeta kurtarıcı oluyor. 
İkinci bir cevabım da Harry Potter'ı okumam olacak. Benim için gerçekten sihirli bir andı. Özellikle bazı 'önemli' anları okuduğumdaki şaşkınlığım, üzüntüm, mutluluğum her şey çok özeldi. Ayrıca Ravenclaw olduğumu öğrenmem de benim için önemliydi. Normal bir şeymiş gibi gelebilir ama Ravenclaw oluşum hayatımın her anında benim için büyük bir motivasyon oldu.

Just finished (Yeni bitirdiğim kitap.)
Stefan Zweig'in Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat kitabı.

Kinds of books you won't read (Okumayacağın tür kitaplar?)
Erotik kitapları hiç sevmiyorum. Çok satmak için yazılan kitaplar olduğunu ve çok fazla bir edebi değeri olmadığını düşünüyorum. 

Longest book you've read (Okuduğun en uzun kitap?)
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı.

Major book hangover because of (En büyük kitap hangover'ını ne yüzünden yaşadın?)
Uyumsuz serisinin son kitabı olan Yandaş'ı bitirdikten sonra kendime gelemediğimi hatırlıyorum. Büyük bir şok ve üzüntü yaşamıştım. 

Number of bookcase you own (Sahip olduğun kitaplık sayısı?)
Şu anda 3 tane kitap rafım var.

One book you have read multiple times (Birden çok kez okuduğun kitap?)
Harry Potter ve Ölüm Yadigarları. Tüm seriyi baştan sonra okuduğum dönemlerin dışında tek başına okuduğum çok olmuştu.

Prefferred place to read (Okumak için tercih edeceğin mekan?)
Şu sıcak yaz günlerinde serin bir ortam yeterli.

Quote that inspires you/gives you all the feels from a book you've read (Okuduğun bir kitaptan seni en çok etkileyen/ilham veren alıntı?)
"Elbette kafanın içinde olup bitiyor, Harry, ama bu niçin gerçek olmadığı anlamına gelsin ki?" -Albus Dumbledore (Harry Potter ve Ölüm Yadigarları)

Reading regret (Okuma pişmanlığın?)
Hiçliğin Kıyısında. Büyük umutlarla başlayıp gerçekten nefret ederek elimden bırakmıştım. İkinci kitabı yazabilmek için yazılmış zorlama bir sondu. Ki sıkıntı sadece sonu değildi. Kitabın gelişme bölümü de bana göre gerçekten anlamsızdı.

Series you started and need to finish (all books are out in series) (Başladığın ve bitirmen gereken seri?)
Meleğin Düşüşü serisi. Umarım serinin adı budur tabii. İlk kitabını çıldırarak almıştım. Çok merak ediyordum ama bir türlü başlayamadım ve o sırada ilk günkü heyecanım söndü. Geçenlerde bir videoda gördüğüme kitaplığımda olduğu aklıma geldi. Sırlar Odası'nı bitirince başlamayı planlıyorum.

Three of your all-time favorite books (Üç tane favori kitabın.)
1. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları
2. Tersyüz
3. Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu

Unapologetic fangirl for 
Açıkçası bu soruyu çeviremedim. Bunu söylemek gerçekten çok utanç verici.

Very excited for this release more than all the others (Çıkması için en heyecanlı olduğun kitap?)
Kiera Cass'ın Veliaht Prenses'i ve Taç'ı. Özellikle Taç için, çok da istediğim gibi olmayacağını bildiğim halde çok heyecanlıydım. Sonuç büyük bir hüsran oldu. Veliaht Prenses yine de heyecanımı karşılayan bir kitaptı. Yine de ikisi de Beni Seç-Elit-Sonsuza Dek üçlemesi kadar güzel değildi.

Worst Bookish Habit (En kötü kitap alışkanlığın?)
Şöyle ki eğer kitap çok heyecanlı gidiyorsa ya da ben ne olacağıyla ilgili sabırsızsam paragraf atlayabiliyorum. Bu çok kötü bir özellik çünkü bazen paragraf atladıktan sonra okurken kafamda bir boşluk oluyor ve geriye dönüp atladığım kısmı tekrar okumak zorunda kalıyorum. Senelerdir olan bir alışkanlığım, gidermek için uğraşıyorum ama biraz zor gözüküyor.

X Marks the spot: start at the top left of your shelf and pick the 27th book (Kitaplığının sağından başla ve 27. kitabı al.)
All The Bright Places

ZZZ-snatcher book (last book that kept you up way late) (Uzun bir süre elinden bırakamadığın kitap?)
Bunu iyi ve kötü anlamda iki şekilde cevaplamak istiyorum.
Sonsuza Dek'i, ertesi gün okul olmasına rağmen gecenin köründe bitirmiştim. 
Bir de Zehir Ustası var ki, yaklaşık bir ay boyunca oyalanmıştım. Asla bitmemişti. Zaten bu kadar uzun sürede bitirip de sevmem mümkün olamazdı. Sevmediğim bir seriydi. Elimde ikinci kitabı olmasına rağmen okumadım.
***
Benim A'dan Z'ye Kitap tagım bu şekildeydi. Başka bir yazıda görüşmek üzere!

Yorumlar

  1. Harry Potter kitaplarını okumaya lisede başlamıştım. Sirius Black âşık olduğum ilk kitap karakteriydi. Öldüğünde ağlamıştım :-)

    Ben de kitap okurken kahve içmeyi çok severim :-)

    Hiçliğin Kıyısında hiç ilgimi çeken bir kitap değil ama o kadar hayranı var ki acaba demiştim. Beğenmemen içimi rahatlattı.

    Eğlenceli bir yazı olmuş. Emeğine sağlık :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçliğin Kıyısında sanırım şu ana kadar en büyük bir beklentiyle başladığım kitaptı, sonunun hayal kırıklığı olacağına ihtimal vermezdim. Onun yerine okunacak daha güzel bir sürü kitap olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. Yorum için teşekkür ederim :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dikenler ve Güller Sarayı & Sis ve Öfke Sarayı / Sarah J. Maas Kitap Yorumum

Gümüş Alevler Sarayı | Sarah J. Maas Kitap Yorumum

1984 / George Orwell Kitap Yorumum + Çokça Alıntı