İzmir Kitap Fuarı #2018 | En Sevdiğim Yazarlarla Tanıştım

Herkese yeniden merhaba! İzmir'in en güzel ayı hiç kuşkusuz nisan benim için. Havalar ısınıyor, kot ceketler dolabın derinliklerin çıkıyor ve en önemlisi kitap fuarı nisan ayının sonuna doğru yapılıyor. Bu sene de elbette fuara gittim; hatta bir kere değil tam iki kere. Hatta bu yazıyı yayınladıktan sonra bir kere daha gitme planım var.
Gerçekten çok güzel bir fuardı. İndirimler, geçen seneye göre fazlasıyla iyiydi. Özellikle Pegasus yayınları %50 indirimiyle beni ve tahmin ediyorum ki fuarda olan herkesi fazlasıyla şaşırtmıştır. Ama ne yazık ki Pegasus'tan çok fazla kitap almadım çünkü şu anda okuyamayacağımın farkındayım. Keşke bu indirim geçen sene olsaydı da doya doya istediğim bir sürü kitabı alsaydım.
Fuara ilk kez, açıldığı gün gittim. Zaten ne almam, ne almamam gerektiğini biliyordum. Ama fuar alanının içine girdiğinizde alınacaklar listeniz bir anda bulanıklaşıyor ve gördüğünüz her şeyi alma isteğiyle doluyorsunuz. Eminim kitap okumayı seven herkes ne dediğimi anlamıştır.
Öncelikle aldığım test kitaplarını aradan çıkartalım. Şunu söylemeliyim ki artık nisan bitiyor ve mayıs ayı demek bir sınav öğrencisi için bol bol deneme çözmek demek. Bu yüzden ben de fuardan yalnızca deneme almaya çalıştım.
Seri Yayınlarının yanda gördüğünüz GPS denemeleri benim fikir olarak çok hoşuma gitti. İçlerinde beşer tane deneme var. Belli kategorilere ayrılmış. Zorluk derecesine göre değil. Kategoriler şu şekilde: Bilgi, dikkat, hız, strateji ve yeni nesil. Bence kendinizi denemek adına ve nerede hata yaptığınızı görmek adına güzel denemeler. Her ikisinden de birer tane çözdüm ve bence sorular yeterinci iyi; denemenin ayrıldığı kategori için.
Diğer deneme ise yine Seri Yayınlarının #tbt Türkçe ve Matematik denemeleri. ÖSYM'nin sorduğu klasik soruların, çıkmış soruların benzerlerinin ve bazı orijinal soru tiplerinin bulunduğu denemelerden oluşuyor bu deneme kitabı. Aynı şekilde bu da fikir olarak çok iyi. Hem de türkçe ve matematiğin aynı kitapta olması apayrı güzel. Ama bence bu denemelerle ilgili en iyi şey her denemenin konu analizinin bulunması. Nerede yanlışınız olduğunu tespit etmek için birebir.


İki tane de edebiyat kitabım var. Endemik Yayınları, geçen sene de kullandığım çok zorlamayan denemelere sahip. Bu sene eşit ağırlık öğrencisi olduğum ve edebiyat müfredatına yeni çalışıyor olduğum için edebiyat denemelerine kolaydan başlamayı tercih ettim. Diğer kitap, Final Yayınlarının Edebiyat Bilgileri isimli kitabı. Açıkçası bu kitabı almak gibi bir amacım yoktu. Ama fuarda 2 liraya görünce aldım. Konu anlatım kitabı ve içeriği oldukça güzel.

Altın Karma denemelerini sanırım sınav öğrencisi olan herkes duymuştur. Birçok yayınevinin denemelerini bir set halinde sunuyorlar ve bu oldukça iyi. Görebildiğimiz kadar çok soru görmemiz gerek ve her yayının denemesini alamayacağımız aşikar. Ben Altın Karma'nın hem TYT hem AYT denemelerini aldım. Fuarda bu denemeler de oldukça iyi indirime sahipti.

Son olarak Karekök Yayınlarının TYT Öncesi Çözülmesi Gereken Son 1001 Soru isimli kitabını aldım. Karekök'ün zorluk derecesi ortada, özellikle matematik anlamında kendimi biraz zorlamak istediğim için bu kitabı aldım. Aslında AYT için olanını da alacaktım ama şu sıralar onu çözemeyeceğim belli olduğu için es geçmeye karar verdim.
Aldığım denemeler ve test kitapları bu şekildeydi. Sanırım artık asıl eğlenceli olan kitap kısmına geçebiliriz.

İlk olarak çizgi romanlar! Açıkçası tamamen çizgi roman alma amacıyla gitmiştim fuara ancak sonra ne oldu bilmiyorum, kendimi yalnızca iki çizgi roman almış bir şekilde buldum. Bunlardan ilki yaklaşmakta olan Infinity War için okumayı heyecanla beklediğim Infinity Gauntlet! Bunu bulabileceğimden bile şüpheliydim aslında ama Gerekli Şeylerde Infinity War öncesi okuyabileceğim bir şeyler istediğimde hemen bunu verdiklerinde çığlık atmak istediğim doğru! Sonrasında da artık Avengers okumak istediğime karar verdiğim için de Avengers Dağıldı'yı aldım. -Her ne kadar kitaplığımda yarım bir şekilde bekleyen Injustice ve Spiderman'ler olsa da Avengers'a da başladım.-

DEX açıkçası artık beni heyecanlandırmıyor. Bu gerçekten çok üzücü. Sanırım DEX'le bir dahaki alışverişim Sarah J. Maas ACOTAR'la ilgili yeni bir şeyler yazdığında olur. Ama Kişisel Gerilim serisinin yazarı İdil Hazan Kohen'in imza günü olduğunu görünce ikinci kitap olan Dişisel Gerilim'i almadan edemedim. Bu kitaplar benim modumu aşırı derecede yükselten kitaplar. Tıpkı Kocan Kadar Konuş gibi hissettiriyorlar. Rahat okunan, güldüren ve yer yer 'Dila niye bu yapıyorsun?' diye sinirlendiren ama çoğu zaman 'Yaa Kaan!' diye diye sayfaları çevirdiğiniz kitaplar. Dişisel Gerilim'i tabii ki hemen imzalattım. Şunu söylemeliyim ki İdil Hanım gerçekten gördüğüm hem en güzel hem de en tatlı yazarlardan birisiydi. Hatta bana kitabın sonunun ilk kitaba göre daha şaşırtıcı bittiğini söyledi işte tam da bu yüzden Dişisel Gerilim'i aldığım akşam bitirdim ve gerçekten haklıymış ilk kitaba göre daha da çok şaşırdım. Üçüncü kitap olan Şezlong Savaşları elimde olsaydı onu da hemen okur bitirirdim sanırım. Neyse ki kendimi çok bekletmeden ikinci gidişimde de Şezlong Savaşları'nı aldım. Hemen okumayı planlıyorum. Eğer bu kitapları hala okumadıysanız da bence bir şans vermelisiniz.


Gelelim hiç hesapta yokken aldığım iki kitaba. Yazının başında bahsettiğim gibi Pegasus çoğu kitabı %50 indirimle satıyordu ve bu gerçekten büyük bir şey. Ama ben sadece bir tane kitap aldım. Bu sanırım büyüdüğümün bir kanıtı. Aldığım o tek kitap da Simon Homo Sapiens'e Karşı. Türkçeye çevrilmeden önce de merak ettiğim bir kitaptı. Zaten sosyal medyada bir ara sürekli bu kitap paylaşılıyordu. Kitap dünyasından ne kadar uzak kaldığımın bir diğer kanıtı da bu kitabın Türkçeye çevrildiğini bilmememdi. Arkadaşımla gördüğümüzde 'Eee alalım bari.' moduna girdik.


Yabancı standına öylesine bakmayı planlarken birçoğunuzun bildiğine emin olduğum Eren Nadir Akşamoğlu ile tanıştık. Gerçekten çok samimi birisiydi. Bir sürü fotoğraf çekilme şansımız oldu. Açıkçası Warcross'u da biraz onun önerisiyle aldım diyebilirdim. Elbette ki listemde vardı ama yazın okumayı planladığım bir kitaptı. Ama Eren bir anda Marie Lu imzalı ayracı gösterdiğinde dedim ki tamam, alıyorum. Çünkü yazar imzası olan her şey beni apayrı bir şekilde kendine çekiyor.


Bahsetmek istediğim son konu da çok sevgili Ömer Sevinçgül. Eğer tanımıyorsanız bence kendisine mutlaka bir şans vermelisiniz. Ben ortaokulda kitaplarını okumaya başlamıştım. Özellikle 'Yazar Olmak İstiyorum' isimli kitabını sanırım milyon kez okudum. Yazmak benim için yalnız bu blogdan ibaret değil. Hikaye, roman, deneme ve blogdaki eleştiriler... Birçok şey yazmaya ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bu konuda da en büyük yardımcım kesinlikle bu kitap oldu. Ayrıca Ömer Sevinçgül, ortaokul projemde bana yardımcı olduğu için ve gönderdiğim birkaç metni okuduğu için bendeki yeri çok farklı olan yazarlardan. Dediğim gibi kendisine ve kitaplarına şans vermenizi kesinlikle öneririm.

Benim fuardan aldıklarım bu kadardı. Çok fazla kitap almak istemedim çünkü yaza kadar doğru düzgün okuyamayacağım belli. Aklımın kaldığı kitaplar var. Özellikle Alexandra Bracken'in Yolcu kitabı gerçekten güzel bir indirime sahipti. Ama alsaydım yaza kadar kitaplıkta kalacaktı. Artık aklımın kaldığı kitaplar için internet indirimlerini takip edeceğim.

Siz fuara gittiniz mi? Eğer gittiyseniz neler aldınız? Paylaşırsanız çok sevinirim. Başka bir yazıda -umarım kitap yorumu olur- görüşmek üzere!

Yorumlar

  1. Aldığın kitaplardan okuduğum olmadığı için yorum yapamıyorum. Artık sen okudukça yorumuna göre listeme alabilirim.

    Keyifli okumalar :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Umarım güzel yorumlar paylaşıp, yeni kitaplarla tanışmanı sağlayabilirim ☺️

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dikenler ve Güller Sarayı & Sis ve Öfke Sarayı / Sarah J. Maas Kitap Yorumum

Gümüş Alevler Sarayı | Sarah J. Maas Kitap Yorumum

1984 / George Orwell Kitap Yorumum + Çokça Alıntı