Çevrimiçi Kız / Zoe Sugg Kitap Yorumum

ÇEVRİMİÇİ KIZ
Özgün Adı: Girl Online
Yazar: Zoe Sugg
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Goodreads Puanı: 3,78
Sayfa Sayısı: 358
Arka Kapak Yazısı:
"Penny'nin bir sırrı var.
Penny, Çevrimiçi Kız rumuzuyla arkadaşlık, erkekler, çılgın ailesi ve hayatını ele geçirmeye başlayan panik ataklarla ilgili hislerini blogunda paylaşmaktadır. İşler iyice sarpa sarınca, ailesi hava değişiminin Penny'ye iyi geleceğini düşünerek onu hemen New York'a götürür. Burada, muhteşem yakışıklı gitarist Noah'ya ilk görüşte aşık olan Penny, aralarında geçen her şeyi blogunda anlatmaya başlar.
Ancak Noah'nın da bir sırrı vardır; Penny'nin herkesten gizlediği blogger kimliğini ve en yakın arkadaşıyla ilişkisini tehdit edecek kadar büyük bir sır..."
***
Herkese yeniden merhaba! Bugün sizlerle ilk sayfasını okuduğumdan beri bayıldığım bir kitap olan Çevrimiçi Kız yorumumu paylaşacağım.
Çevrimiçi Kız, Youtube'dan tanıyabileceğiniz Zoe Sugg'ın ilk romanı; ayrıca kendisi Zoella bloğunun da sahibi. Zoe benim izlediğim ilk yabancı youtuber ve yeri benden çok ayrı diyebilirim. Çıktığı zamandan beri Çevrimiçi Kız'ı okumayı çok istiyordum. Ve sonunda Pegasus Yayınları Çevrimiçi Kız'ı yayımladı!
Ana karakterimiz Penny bir blogger. Çevrimiçi Kız rumuzuyla hayatıyla ilgili yazılar paylaştığı bir blogu var. Çevrimiçi Kız olduğunu bilen tek kişi en yakın arkadaşı Elliot -ki kendisi kitabın en harika karakteridir. Penny, yakın geçmişte ailesiyle birlikte bir trafik kazası yapıyor ve bu kazadan sonra panik atakları başlıyor. Birkaç bir şey daha olduktan sonra Penny ailesi ve Elliot ile birlikte New York'a gidiyor. Ve burada Noah ile tanışıyor.
Kitabın konusu bu şekildeydi. Gerçekten ağır bir konusu, karmaşık ilişkileri ve gıcık karakterleri
olmayan bir kitap. Tam bir yaz kitabı diyebiliriz; her ne kadar kitap yaz mevsiminde değil de Noel'de geçse de.
Karakterlerden biraz söz etmek istiyorum. Karakterlerin hepsi oldukça tatlıydı. Zaten eğer birkaç tane Çevrimiçi Kız yorumu okuduysanız herkesin bu kitap hakkında 'tatlı' dediğini biliyorsunuzdur. Gerçekten Çevrimiçi Kız kitabını anlatabilecek tek kelime tatlı!
Penny Porter okuduğum ve kendime en yakın gördüğüm karakterlerden biriydi. Sadece blogger olması değil, biraz çekingen olması da Penny'i kendime yakın görmemdeki en önemli sebep. Bahsettiğim gibi Penny, gizli bir kimlikle blog yazıyor. Bunun dışında fotoğraf çekmek en sevdiği şeylerden birisi ve kitapta diğer karakterler Penny'nin gerçekten iyi bir fotoğrafçı olduğunu söylüyor.
Noah ise kitabımızın Beyaz Atlı Prens'i. Bir gitarist. Penny'le, New York'ta tanışıyorlar ve birlikte vakit geçiriyorlar. Ama Noah'nın bir sırrı var. Ve bu Penny'le olan ilişkilerine zarar verebilir. Noah benim en sevdiğim erkek karakterlerden biri oldu. Penny'le tanışıp yakınlaştıktan sonra oldukça tatlı şeyler yaptı. Noah gerçekten ponçik bir karakterdi. Sakladığı sır yüzünden onu suçlayamıyorum bile!
Zoe Sugg & Tyler Oakley
Ve gelelim en sevdiğim karakter olan Elliot'a. Elliot'u ilk okuduğumda aklıma direkt Tyler Oakley geldi -Tyler da Zoe gibi bir youtuber, oldukça eğlenceli videoları var, kanalına bakmanızı öneririm. Sanırım yazarın Zoe olmasından dolayı aklıma Tyler geldi ama bana oldukça fazla onu anımsattı. Elliot'u sevmemin bir diğer nedeni de bu zaten. Elliot oldukça enerjik ve neşeli bir karakter. Penny'le aralarındaki dostluğa hayran kaldım diyebilirim. Ayrı evlerde yaşamalarına rağmen yatak odalarının bir duvarı birleşik ve onlar da belirli sayıda duvara vurarak haberleşebiliyorlar. Mesela üç vuruşun anlamı 'size gelebilir miyim?' Harika değil mi? Elliot gerçekte okunması çok zevkli bir karakterdi.
Kitaba gerçekten büyük bir beklentiyle başladım. Bir şekilde zaten harika bir kitap okuyacağımı biliyordum. Bunun Goodreads puanı veya okuyucu yorumlarıyla bir alakası yok. Bu tamamen Zoella sevgimden kaynaklanan bir şey.
Dediğim gibi içeriğin/kurgunun harika olacağını biliyordum. Ama bu kadar tatlı olacağını ben de düşünmemiştim. Günümüz peri masalı gibiydi. Yani bu doğru örnek olmayabilir ama bana okurken peri masalı okuyormuşum hissi verdi. Olaylar fazlasıyla ilham vericiydi ve sürekli okumak isteyeceğim bir kurguydu.
Penny'nin blog yazılarını aşırı derecede sevdim. Hangi alıntıya post it koyacağımı bilemediğim için de blog yazılarının olduğu bütün sayfalara post it koydum ve emin olun en iyi çözüm buydu. Blog yazıları fazlasıyla ilham vericiydi.
Çevrimiçi Kız, kurgusu, yazarın anlatımı ve karakterleri düşünüldüğünde gerçekten sevdiğim bir kitap oldu. Kısa sürede bitebilecek ve kurgusuyla sizi fazlasıyla mutlu edebilecek bir kitap. Ayrıca, kısa süre önce Çevrimiçi Kız'ın ikinci kitabının ismi ve kapağı Zoe tarafından paylaşıldı. (Yan tarafta kapağı görebilirsiniz.) Goodreads'te kitabın yayım tarihi olarak da Ekim ayının 22'si yazılmış. Yani kitap yurt dışında kısa süre sonra yayımlanacak, umuyorum ki ülkemizde de yakın bir tarihte çıkar.
Sonuç olarak Çevrimiçi Kız, benim için 2015'in en iyi kitaplarından biri oldu diyebilirim. Hafif bir kurgusu var ve sizi reading slump'tan çıkartabilecek bir kitap. Eğer tatlı kurguları da seviyorsanız, Çevrimiçi Kız'a mutlaka bakın derim!
Puanım; 5/5
Çevrimiçi Kız, çevrimdışı olur mucks.

Yorumlar

  1. 2. Kitap cevrimici kız "turnede" cıkmıs. Yorumunu heyecanla bekliyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı okumak için ben de sabırsızlanıyorum, İzmir Kitap Fuarından alıp hemen okuyup yorumunu yazacağım :))

      Sil
  2. Ben elliot kız mı erkek mi bir türlü anlayamıyorum

    YanıtlaSil
  3. Bu yazıyı çok önceden yazdığını biliyorum.Ama sormam gereken birsey var ben ne kadar aradık sam bulamadım belki sen biliyorsundur
    Bu kitabın 3. çıktı ve okudum her zamanki gibi harikaydı.4.kitapla ilgili hiçbir şey bulamadım çıkıp çıkmayacağı senin bir bilgin varsa ve söylersen çooook sevinirim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dikenler ve Güller Sarayı & Sis ve Öfke Sarayı / Sarah J. Maas Kitap Yorumum

Gümüş Alevler Sarayı | Sarah J. Maas Kitap Yorumum

1984 / George Orwell Kitap Yorumum + Çokça Alıntı