Yaz Boyunca Neler Yaptım? | Buralarda Yokken #1

Herkese yeniden merhaba! Bugün biraz farklı bir içerikle karşınızdayım. Şu sıralar İzmir'de havalar boğucu bir şekilde sıcak. Havalar bu şekilde olduğunda da kitap okuma isteğim ister istemez sıfıra iniyor. Bu yüzden de sadece yaz için değil, kitap okuyamadığım dönemlerde neler yaptığımla ilgili bir seri haline getirmek istediğim 'Buralarda Yokken' isimli yazılar paylaşmaya karar verdim. Bu sayede kitap okuyamadığım dönemlerde de blog boş kalmamış olacak!
Haziran'dan beri toplam altı kitap okumuşum. Zaten hepsinin yorumunu paylaşmıştım. Okuduğum altı kitabı da çok beğendim. 2015'in başından beri hep güzel kitaplar okudum diyebilirim. Düşük puan verdiğim kitapların sayısı oldukça az.
Ama yazın kitap okumaktan çok dizi izledim. Önce ilkbahar gibi başladığım Once Upon A Time'ı bitirdim. Bu dizi mükemmel! Yani OUAT'ı anlatacak başka bir kelime yok. Peri masallarını seviyorsanız mutlaka izlemeniz gereken bir dizi. OUAT'ta bildiğiniz bütün masal karakterleri Kötü Cadı tarafından yapılan bir lanetle dünyamıza, kimliklerini unutarak gönderiliyorlar. Pamuk Prenses ve Yakışıklı Prens'in kızı ise bu laneti bozup, herkese kendi mutlu sonlarını verebilecek tek kişi. Mükemmel değil de ne? Son sezonda benim en sevdiğim animasyonlardan biri olan Frozen'ın karakterlerinin de gelmesiyle dizi mükemmellik seviyesini aşıyor diyebilirim. Yüzde yüz önerebileceğim dizilerden birisi.
Bitirdiğim bir diğer dizi ise Reign oldu. Aslında Reign'in ikinci sezonunu belirli bir bölüme kadar izlemiştim ama sonra araya girdiğinde ve sınavlarım başladığında, sezon sonuna kadar izleyememiştim. Yazında ikinci sezonu tekrar izledim ve bu diziye tekrar aşık oldum. Reign tarihi bir dizi. İlk sezonu İskoç Kraliçe Mary Stuart'ın, Fransız Sarayı'nda yaşadıklarını anlatıyor. İşte Kral Francis ile evlilik süreci gibi konular. Ama dizinin asıl güzelleştiği sezon ikinci sezondu diyebilirim; her ne kadar sezon finalinde saçmalasalar da. İkinci sezonun güzel olmasının en büyük nedeni hiç kuşkusuz Prens Conde'nin diziye gelmesi ve Kraliçe Mary'le aralarında başlayan aşktı. Her ne kadar Francis'i çok sevsem de Conde ve Mary, en sevdiğim çiftlerden biri oldu diyebilirim. Üçüncü sezon bana göre iki ve birden binlerce kat daha güzel olacak. Bunun nedeni I. Elizabeth'in diziye gelişi ve Catherine de Medici ile -ki kendisi dizinin en harika karakteridir- birlik olacak olmaları. Eğer biraz da olsa tarihi seviyorsanız ve Avrupa tarihi ilginizi çekiyorsa Reign'e bir şans vermelisiniz.
Ayrıca şu sıralar 2012 gibi izlediğim ama nedensizce yarım bıraktığım Pretty Little Liars'ı tekrar izliyorum. Bu dizi zaten anlatılmaz izlenir diyebileceğim bir dizi. İzlediğim en harika dizilerden. Bir kere oyuncuları çok harika. Kurgu mükemmel. Senaristlerin sizi her zaman ters köşe yapacağını biliyorsunuz ve bu diziyi izlemeye devam etmenize sebep oluyor. Pretty Little Liars'da baş karakter olarak Aria, Hanna, Emily ve Spencer olmak üzere dört karakter var. Ve en yakın arkadaşları olan Alison bir gece gizemli bir şekilde kayboluyor ve bu dört kız birbirlerinden kopuyor. Bir yıl sonra Alison'ın cesedinin bulunmasıyla beraber dört ana karakter tekrar bir araya geliyor. Ve gizemli bir -A kişisinden, kimsenin bilmediği -Alison dışında- sırlarıyla ilgili mesajlar alıyorlar. Ve dizi altı sezon boyunca devam ediyor. Daha fazla PLL'den bahsetmek istemiyorum çünkü buraya bir sürü spoiler yazabilirim ve bunu kimse istemez.
Yaz boyunca dizi izlemek ve az sayıda kitap okumak dışında çoğunlukla Youtube'da takıldım. Uzun zamandır Türk veya yabancı 'beauty vlogger'ları izliyorum. Geçtiğimiz kış Michelle Phan'ı keşfetmemle bu ilgim başladı. O aralar sadece Michelle'i izliyordum ama sonra çok kaliteli videolar çeken Türk vloggerları keşfettim. Ve bu çığ gibi büyüdü ve şu anda Youtube'daki neredeyse bütün beauty vlogger'ları en az bir kere izlemişimdir. Bu sayede de makyaj konusunda fazlasıyla bilgilendim. Artı olarak bir sürü güzel bakım ürünü de keşfettim. Ama bütün bunları bir kenara bırakırsak bu tarz videoları izlemek aşırı keyifli. Şu sıralar favorim olan kanalların linkleri ise şu şekilde; Duygu Özaslan, Jaclyn Hill, Kaushal Beauty, Nikki Tutorials. Eğer bu tarz videolara karşı ilginiz varsa bu kanallara bakmanızı mutlaka öneririm.

Her yaz olduğu gibi bu yazda Wattpad'de hikayeler okumaya devam ettim. Şunu da söylemek isterim ben Wattpad'de yazılmaya başlanan ve sonrasında basılan kitapların çoğundan pek hoşlanmıyorum. Bu hikayelerin/kurguların Wattpad'de kalması gerektiğini düşünüyorum. Elbette benim için de birkaç istisna var, kitaplığımda Wattpad'den basılmış kitaplar var ama bazılarının gerçekten bunu hak etmediğini düşünmekteyim. Neyse, dediğim gibi Wattpad'de hikayeler okumaya devam ettim. Bu yaz en sevdiğim ve yeni bölüm beklerken eski bölümlerini okumaya devam ettiğim, benim için yeri oldukça farklı bir hikayeyi sizlerle paylaşmak istiyorum; Merve Akıncı'dan Efsunlu Adamlar! ( tık tık ) Efsunlu Adamlar, gerçekten oldukça tatlı ve yüzünüzde bir gülümsemeyle okuyabileceğiniz tam yaz mevsimi için bir hikaye.
Bir diğer Wattpad favorilerim ise fan hikayeleri. Bunlar, yerli bir dizi olan Güneşin Kızları'nın fan hikayeleri. Wattpad'de kaliteli ve güzel fan hikayeleri bulmak birazcık zor. Ama linklerini bırakacağım hikayeler Wattpad fan hikayeleri kapsamında gerçekten kaliteli sayılacak hikayeler. Birinci hikaye; Eda Söğütlü'ye ait Ah Bu Ben ( tık tık ). İkinci olarak da; @aglaila kullanıcısına ait Hypnotic isimli hikaye. ( tık tık )
Yaz tatilim çoğunlukla bu şekilde geçti diyebilirim. Sizler yaz boyunca neler yaptınız? Hangi kitapları okudunuz veya dizileri izlediniz? Aşağıya yorum olarak, dizi/kitap/hikaye önerilerinizi bırakırsanız çok sevinirim. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Yorumlar

  1. Once Upon a Time'a ben de başladım ve bayıldım gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel bir dizi, 3 ve 4. sezonlarda zirve yapıyor resmen! 😊

      Sil
  2. Oy benim hikayem, okuyup begendiysen ne mutlu bana! 😙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmemek elde değil gerçekten, yorum attığın için ayrıca teşekkür ederiim 😊😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dikenler ve Güller Sarayı & Sis ve Öfke Sarayı / Sarah J. Maas Kitap Yorumum

Gümüş Alevler Sarayı | Sarah J. Maas Kitap Yorumum

1984 / George Orwell Kitap Yorumum + Çokça Alıntı