Buz ve Yıldızışığı Sarayı / Sarah J. Maas Kitap Yorumum

Herkese yeniden merhaba! Bugün, en en en sevdiğim serilerden birisi olan Dikenler ve Güller Sarayı serisinin, yan kitabından bahsedeceğiz.

Buz ve Yıldızışığı Sarayı, yurtdışında 2018 yılında yayımlanmıştı. Ülkemizde ise, geçtiğimiz günlerde çıktı. Gerçekten bir novella için bu kadar beklemek beni çok üzüyor. 

Buz ve Yıldızışığı Sarayı'nda karakterlerimiz savaş bittikten sonraki ilk Kış Gündönümünü kutlamak üzere hazırlık yapıyorlar. Birbirlerine hediyeler alıyorlar, Velaris'i biraz daha keşfediyoruz, karakterlerin bazen komik bazen hafif cringe sahnelerini okuyoruz... Tabii bir yandan da bir sonraki kitapta karşılaşacağımız sorunların alt yapısı hazırlanıyor.

Öncelikle kitap serinin diğer hiçbir kitabına benzemiyor. Hem konu olarak hem de işleniş bakımından. Elbette bunda diğer kitaplardaki atmosferin de etkisi var. Bir savaş ortamında karakterlerimizi okumak daha keyifliydi. Birbirlerini kaybetme korkularını okumak, gerginliklerini azaltmak için şakalar yapmalarını okumak, zekice yazılmış bir olay örgüsünü takip etmek... Bunların hiçbirisi Buz ve Yıldızışığı Sarayı'nda yok ne yazık ki. 

Okuması elbette keyifliydi. Karakterlerimizi daha iyi tanımak, bir sonraki kitabın nelerden bahsedeceğini öğrenmek, savaştan sonra karakterlerimizin hayatlarını yeniden kurma çalışmalarına tanıklık etmek ve elbette savaş sonrası psikolojilerini görmek. 

Bu kitapta ilginç olan noktalardan birisi de sadece Feyre'nin anlatıcı olmaması. Arada Rhysand'den, Cassian'dan ve Mor'dan bölümler de okuduk. Ama Feyre ve Rhysand hariç olan bölümler üçüncü kişi ağzından anlatılmış. Umarım bir sonraki kitapta da üçüncü kişi anlatımı kullanmaz çünkü pek bayılmadım. 

Kitap ile ilgili okuduğum yorumlardan birinde, Sarah J. Maas'ın yazdığı novellaları kendi fanfictionları olarak gördüğü yazıyordu. Gerçekten çok doğru. Tam olarak bir fanfiction okumak gibiydi. 

Acotar dünyasını seven herkesin mutlaka okuyacağı bir kitaptır. Ama beklentinizi yükseltmemenizi öneririm. Keyifli birkaç gün geçirmek için okuyabileceğiniz bir kitap. Ve sonraki kitap üzerine olan heyecanınızı arttıracak bir kitap. Belki haberiniz yoktur, bir sonraki kitap Nesta ve Cassian hakkında olacak. Çok ama çok heyecanlıyım! 2021 Ocak ayında yurtdışında yayımlanacak herhalde bize de birkaç seneye çıkar :)

Buz ve Yıldzışığı Sarayı'nı sipariş ettikten sonra, dayanamayıp seriyi tekrar okudum. En kısa zamanda da 'Neden Acotar okumalısınız?' temalı bir yazı hazırlayacağım :) Başka bir yazıda görüşmek üzere!

Puanım: 3/5!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dikenler ve Güller Sarayı & Sis ve Öfke Sarayı / Sarah J. Maas Kitap Yorumum

1984 / George Orwell Kitap Yorumum + Çokça Alıntı

Gümüş Alevler Sarayı | Sarah J. Maas Kitap Yorumum