Yüreğinin Götürdüğü Yere Git / Susanna Tamaro Kitap Yorumum + Alıntılar

Herkese yeniden merhaba!  

Yüreğinin Götürdüğü Yere Git, bir büyükannenin ondan uzakta yaşayan ve arasının çok iyi olmadığı torununa yazdığı mektuplardan oluşan bir kitap. Büyükannenin hayatını, kızıyla ilişkisini, evliliğini, hayatı boyunca yaptığı hataları, bunlardan duyduğu pişmanlıkları anlattığı mektuplar. Bir nevi günah çıkartma da diyebiliriz. 

Kitabın çok kolay okunduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. Zaten 150 sayfa, bir gün içinde çok rahat bitirilebilecek bir kitap. Mektuplar halinde yazıldığı için dil oldukça yalın. Kitabın içinde söylendiği gibi olay örgüsü dümdüz bir çizgide ilerlemiyor. Gerçekten akla geldikçe yazılmış izlenimi uyandırıyor. Bu da üslupla birleşince okumayı daha keyifli yapıyor. 

Yüreğinin Götürdüğü Yere Git, tam bir başucu kitabı. Arada belirli mektupların okunabileceği, alıntılara göz atılabilecek ya da yeni baştan okunabilecek bir kitap. Gerçekten çok etkileyiciydi. Kitabın sevmediğim tek yönü, çok yüzeysel olmasıydı. Bazı olayları daha detaylı okumak isterdim ama kitabın konseptini düşününce bu pek mümkünmüş gibi gelmiyor. Bir de bazı yerlerde yazarın etkileyiciliğini arttırmak için çok kastığını hissettim. 

Yüreğinin Götürdüğü Yere Git'i mutlaka birkaç kez daha okuyacağım. Sevdiğim çok keyif alarak okuduğum bir kitaptı. Henüz okumamış herkese tavsiye edebileceğim bir kitap kesinlikle.

Puanım: 5/5!

***

- Ölüler yokluklarıyla değil de -onlarla bizim aramızda- söylenemeden kalan sözler yüzünden keder verirler asıl.

- Sevgiye tembellik yakışmaz, onu dolu dolu yaşamak için kararlı ve güçlü devinimler gereklidir. 

- İnsanın kendi iç dünyasına bakmak istemediği zaman bahaneler bulması dünyanın en kolay şeyidir. Dıştan bir suçlu her zaman vardır. 

- Mutluluğun hep bir nesnesi vardır, bir şeyler yüzünden mutlu olunur, varlığı dışarıdan bir olaya bağımlıdır. Oysa neşenin nesnesi yoktur. Belirgin olmayan bir nedenle sarar seni, varlığı güneşe benzer, kendi yüreğinin ısısıyla yakar. 

***

Yorumlar

  1. Kesinlikle yorgunluk alan kitaplardan. Ağır kitapların arasına alıp okumanı öneririm :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dikenler ve Güller Sarayı & Sis ve Öfke Sarayı / Sarah J. Maas Kitap Yorumum

1984 / George Orwell Kitap Yorumum + Çokça Alıntı

Gümüş Alevler Sarayı | Sarah J. Maas Kitap Yorumum